ALB Designs: Projects

Mill Valley

The razing of a post-war, starter home and the construction of a new 2000 square foot residence allowed a growing family to remain in their preferred cul-de-sac location while, simultaneously, adding value and enhancing the neighborhood character. The home was designed as a Platinum Level Green Building to ensure its energy efficiency, long-term livability, and low cost maintenance.

This modern, craftsman style home combines the formality of the traditional style with the comfort of the open plan. An efficient use of space allows all the public rooms to relate to the street with a generous wrap around front porch. The family rooms are positioned to take advantage of the privacy of the back yard. Finally, the bedrooms are clustered around a small, centralized hall on the second floor.